SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ

Acara Tarım Bakanı'ndan Fakültemize Ziyaret

Tarım ve Orman Bakanlığımız ile Samsun ve Sinop İlleri Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliği'nin koordinasyonunda, Gürcistan’a bağlı Acara Özerk Cumhuriyeti’nde balıkçılığın geliştirilmesi ve ilerlemesi amacıyla Sinop ilimize gelen Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Tarım Bakanı Sayın Tite AROSHIDZE, Türkiye Cumhuriyeti Batum Başkonsolosu Sayın Makbule KOÇAK ve beraberindeki heyet, Fakültemizi ziyaret etti.

Tarım Bakanı Sayın Tite AROSHIDZE, Başkonsolos Sayın Makbule KOÇAK ve beraberindeki heyet, Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Dekanımız Sayın Prof. Dr. Hülya TURAN ve Dekan Yardımcımız Sayın Doç. Dr. Ayşe GÜNDOĞDU tarafından Fakültemiz girişinde karşılandı.

Ziyarete Samsun ve Sinop İlleri Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliği Başkanı Sayın Osman PARLAK, Sinop Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Sayın Tülin ERDEM ve Kızılırmak Su Ürünleri Genel Müdürü Sayın İshak GENÇBAY da eşlik etti.

Tarım Bakanı Sayın Tite AROSHIDZE, Başkonsolos Sayın Makbule KOÇAK ve beraberindeki heyet ile Su Ürünleri Fakültesi Toplantı Salonu’nda, Fakülte Dekanımız Sayın Prof. Dr. Hülya TURAN, Dekan Yardımcımız Sayın Doç. Dr. Ayşe GÜNDOĞDU, Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü Başkanımız Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü Öğretim Üyelerimiz Sayın Prof. Dr. Sedat KARAYÜCEL, Sayın Prof. Dr. Ahmet ÖZER ve Sayın Doç. Dr. Türkay ÖZTÜRK ile birlikte toplantıya katıldılar.

Toplantıda Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyetindeki balıkçılık su ürünleri çalışmalarına Fakültemizin sağlayacağı katkılar konuşuldu.

Ayrıca Yükseköğretim alanında Fakültemiz ile Acara Özerk Cumhuriyeti arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi konuları da toplantıda ele aldılar.

Ziyaret hediye takdimi ve ikili görüşmelerle devam etti.

Fakülte heyetimiz ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Tarım Bakanı Sayın Tite AROSHIDZE, Başkonsolos Sayın Makbule KOÇAK ve beraberindeki heyete de misafirperverliklerinden dolayı Dekanımız Sayın Prof. Dr. Hülya TURAN ile Fakültemiz heyetine teşekkürlerini sundular.

Kalite