SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ

DUYURULAR

Fakültemiz ile Baltık Denizi Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Arasında Önemli İşbirliği

Karadeniz’deki nesli tükenmekte olan canlıların  avlanmasını önlemek ve balık ağlarını korumak amacıyla, Fakültemiz ile Almanya Baltık Denizi Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü arasında önemli bir işbirliği gerçekleştirdi.

Fakültemiz Öğretim Üyesi Sayın Doç. Dr. Sabri BİLGİN koordinatörlüğünde gerçekleştirilen işbirliği sayesinde özellikle Karadeniz ve Sinop kıyılarında meydana gelen yunus ölümlerinin, önemli ölçüde önlenmesi amaçlanıyor.

Daha önce Almanya Baltık Denizi Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü tarafından Baltık Deniz’inde uygulanan projeyle birlikte, nesli tükenmekte olan canlıların avlanmasının önemli ölçüde önlendiği saptandı. Proje kapsamında balık ağına yerleştirilen uyarıcı sistem sayesinde, avlanma tehlikesiyle karşı karşıya kalan yunus türlerinin sinyal yoluyla ağdan uzaklaşmalarına yönelik olumlu veriler alındı.

Baltık Denizi ile Karadeniz’in aynı özelliklere sahip olması dolayısıyla geliştirilen bu proje, Su Ürünleri Fakültemiz tarafından Karadeniz’de de uygulanacak.

Proje kapsamında yürütülen ön çalışmaları görmek ve uygulama alanını yerinde incelemek üzere Sinop’a gelen Proje Araştırmacılarından Sayın İsabella KRATZER ve Fakültemiz Öğretim Üyesi Sayın Doç. Dr. Sabri BİLGİN ile birlikte Dekanımız Sayın Prof. Dr. Hülya TURAN’a projeyle alakalı bilgiler sundu.

Kalite