SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ

DUYURULAR

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, Dönüşte İş Garantili Yurt Dışında Yük. Lisans Yapacak Mezunlar Arıyor

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yurt dışında yüksek lisans yapacak öğrenciler için önemli bir duyuru yayımlandı. Bu duyuruya göre; T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, bu yıl lisansüstü öğrenim görmek amacıyla farklı ülkelere TAGEM için 64 kontenjan ve Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü için 16 kontenjan olmak üzere toplam 80 öğrenci gönderecek. TAGEM'in 64 kontenjanından, Su Ürünleri alanı için ise çeşitli anabilim dallarından toplam 8 kontenjan ayrılmış durumda. Yurt dışında yüksek lisans başvuruları 7 Ağustos'ta başlarken, başvurular 26 Ağustos'ta sona erecek. Kontenjanlara ait detaylar haberde yer almaktadır.

KONTENJANLAR ARTIRILDI

Geçtiğimiz yıllarda TAGEM'e 20, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğüne 10 olmak üzere toplam 30 kontenjan ayrılırken, bu yıl TAGEM'in kontenjanı 64'e, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü'nün kontenjanı ise 16'ya çıkartıldı.

Duyuruda şunlar kaydedildi:

“Yurt dışında lisansüstü öğrenim görmek üzere başvuru yapacak adaylar, başvuru işlemlerini 07-26 Ağustos 2019 tarihleri arasında Mili Eğitim Bakanlığı'nın //rebus.meb.gov.tr (REBUS - Resmî Burslu Öğrenci Sistemi ) internet adresinden "T.C. kimlik numarası, kimlik seri numarası ile yakınının (eş, çocuk, anne veya baba) T.C. kimlik numarasını" kullanarak yapacaklardır. "REBUS YLSY Başvuru Ekranı" 07 Ağustos 2019 tarihinde adaylara açılacaktır.

Başvuru yapacak adayların, 2019 YLSY süreci ve kontenjanlara ilişkin detaylı bilgilere ulaşmak için duyuru ekinde yer alan 2019 YLSY Başvuru ve Tercih Kılavuzu ile Tercih Tablosu ´nu dikkatle incelemeleri gerekmektedir. Adayların 2019 YLSY Tercih Tablosunda yer alan "Tamamlanacak Öğrenim Seviyesinde" öğrenim görmeleri gerekmektedir. Adayların bu doğrultuda başvuruda bulunmaları önem arz etmektedir.” denildi.

Haber ve Resim Kaynakları: http://www.meb.gov.tr; http://www.tarimdanhaber.com

Kalite