SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ

Karadeniz'deki yunus populasyonları araştırılıyor!

Sinop bölgesinde yaşayan yunus türlerinin popülasyon büyüklüğünün belirlenmesi amacıyla başlatılan araştırma kapsamında R/V Seydi Ali Reis Araştırma gemisi ile bahar dönemi gözlem çalışması gerçekleştirildi.

Bölgede yaşayan yunusların mevsimsel dağılımının ve bolluk miktarının tahmin edilmesi amacıyla yürütülen araştırma ve keşif çalışmalarında, Sinop civarındaki yunus türlerinin çizgi hat yöntemi ile ilk kez popülasyon büyüklükleri tahmin edilecek.

Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz hocamız Dr. Öğr. Üyesi Sedat GÖNENER danışmanlığında başlatılan ve Su Ürünleri Fakültesi Arş. Gör. Uğur ÖZSANDIKÇI’nın doktora tezi olarak yürüttüğü çalışmada Dr. Öğr. Üyesi Fatih ŞAHİN, Öğr. Gör. Bora EYÜBOĞLU, Arş. Gör. Ayşah ÖZTEKİN, Arş. Gör. Dr. Merve SARIİPEK ve Arş. Gör. Dr. Dilara KAYA ÖZTÜRK gözlemci olarak yer aldı.

Üniversitemiz Seydi Ali Reis Araştırma gemisi ile yürütülen çalışmada Sinop bölgesinde yaşayan ve Karadeniz ekosistemi için büyük öneme sahip olan yunusların koruma stratejilerine ilişkin yeni temel bilgiler de elde edilmiş olacak.

Kalite