TÜBİTAK tarafından ülke genelinde gerçekleştirilen “Bilim Söyleşileri” kapsamında, Fakültemiz Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Osman SAMSUN tarafından, 28 Kasım 2019 tarihinde Düzce Bilim ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen “Denizlerimizde Araştırma Yapmanın Önemi”  konulu söyleşi gerçekleştirildi. Ülkemiz ve dünya denizlerinin günümüzde ve gelecekteki önemi ile bu konularda halen gerçekleştirilmekte olan çeşitli alanlardaki araştırmaların nasıl yapıldığı konuları ve ülkemiz ile dünyanın farklı yerlerinden görüntülerle katılımcılara aktarıldı.

Düzce Bilim ve Sanat Merkezi’nin farklı yaş gruplarındaki öğrencileri, öğretmenleri, Milli Eğitim Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanı, diğer ilgililer ve veliler tarafından ilgi ile izlenen söyleşide, interaktif öğretim yöntemleri de kullanılarak, öğrencilere denizlerimiz konusunda bilim insanı olabilmeleri için gerekli motivasyon ve bazı temel bilgiler verilerek konu hakkında farkındalık oluşturulmasına gayret gösterilmişir.