Fakültemiz tarafından “1 – 7 Haziran Türkiye Çevre Haftası” etkinlikleri kapsamında çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla söyleşi programı ve sahil temizliği gerçekleştirildi.

Etkinlikler kapsamında ilk olarak Fakültemiz Su Ürünleri Temel Bilimler Bölümü, Balıkçılık Temel Bilimleri Ana Bilim Dalı öğretim elemanı Arş. Gör. Dr. Sayın Ayşah ÖZTEKİN’in konuşmacılığını üstlendiği “Denizlerdeki Plastik Kirliliği” konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Fakültemiz Prof. Dr. Murat SEZGİN Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Rektör Yardımcımız ve Dekanımız Prof. Dr. Sayın Hülya TURAN, Dekan Yardımcılarımız Prof. Dr. Sayın Türkay ÖZTÜRK ve Prof. Dr. Sayın Ayşe GÜNDOĞDU, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sayın Rıza BAYRAK, akademik-idari personel ile öğrenciler katıldı.

Söyleşide Öğretim Elemanımız Arş. Gör. Dr. Sayın Ayşah ÖZTEKİN, bugün denizlerdeki en önemli kirlilik problemlerinden biri olan plastik atıkların kaynakları, etkileri, ülkemiz denizlerindeki ve Sinop kıyılarındaki durumu hakkında bilgiler verdi.

Programda kısa bir konuşma yapan Rektör Yardımcımız ve Dekanımız Prof. Dr. Sayın Hülya TURAN, çevre kirliliği ve plastik atıkların çevreye verdiği zararlara dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinliklerde yer alan akademisyenlere ve öğrencilere teşekkür etti.

Program sonunda Dekanımız Prof. Dr. Sayın Hülya TURAN, değerli sunumlarından dolayı Arş. Gör. Dr. Sayın Ayşah ÖZTEKİN’e teşekkür belgesi takdim etti.

Söyleşi sonrası gerçekleştirilen etkinlik ile Fakültemiz yerleşkesi karşısında bulunan Akliman Sahili’nde çevre temizliği yapıldı.

Fakültemiz ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun akademik-idari personeli ve öğrencilerinin katılım sağladığı etkinlikte toplam 150 kilogram çöp toplandı.

Sahil temizliği sonrası toplanan atıklardan geri dönüştürülebilir olanlar Fakültemiz öğrencileri tarafından ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırıldı.