• Post category:Activities

Üniversitemiz ve Türk Kızılay iş birliğinde “Kızılay ve Ulusal Güvenli Kan Temini” konulu eğitim gerçekleştirildi.

Fakültemizin Prof. Dr. Murat SEZGİN Konferans Salonu’nda düzenlenen “Kızılay ve Ulusal Güvenli Kan Temini” konulu eğitime; Rektör Yardımcımız ve Dekanımız Prof. Dr. Sayın Hülya TURAN, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sayın Rıza BAYRAK, Dekan Yardımcılarımız Prof. Dr. Sayın Türkay ÖZTÜRK, Prof. Dr. Sayın Ayşe GÜNDOĞDU, akademik-idari personelimiz ile öğrenciler katıldı.

Programda Kızılay Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Sayın Alper CANDAN, kan bağışı yapmanın önemine değinerek, kan bağışının bir insanlık görevi olduğunu hatırlattı.

Verdiği çarpıcı örneklerle kan bağışı konusunda farkındalık oluşturan Sayın Alper CANDAN, “Amacımız; gençlerimizde bu bilinci diri tutarak sürekli ve güvenli kan tedarikinde kan bağışçısı olmayı sağlamak. Her damla kanın hayata can kattığını asla unutmamalı, bu duyarlılığı her zaman göstermeliyiz” dedi.

Program sonunda Rektör Yardımcımız ve Dekanımız Prof. Dr. Sayın Hülya TURAN, Sayın Alper CANDAN’a teşekkür belgesi takdiminde bulundu.

Eğitim sonrası öğrencilerimiz ve personelimiz, Türk Kızılay’ı tarafından Fakülte binamız içerisinde kurulan stantlarda kan bağışında bulundu.