Fakültemiz, öğrencilerimizin teorik bilgilerini pratik uygulamalar ile pekiştirmelerini sağlamak amacıyla su ürünleri sektöründe hizmet veren kuruluşlara yönelik teknik gezi programlarına devam ediyor.

Bu kapsamda “İç Su Balıkları Yetiştiriciliği” dersini alan öğrencilerimize yönelik Samsun ili Ladik ilçesinde bulunan “Akdağ Alabalık Tesisi”ne teknik gezi programı düzenlendi.

Dersin öğretim üyesi Sn. Doç. Dr. M. Yeşim ÇELİK rehberliğinde işletmenin kuluçkahanesini gezen öğrencilerimiz, görevli su ürünleri mühendisi tarafından alabalık sağımının tüm aşamaları hakkında detaylı bilgi aldılar.

Derste öğrenmiş oldukları bilgileri, uygulamalı olarak gözlemleme fırsatı bulan öğrencilerimize, tesiste görevli personel tarafından sektöre yönelik tecrübe paylaşımı da yapıldı.