Üniversitemiz tarafından İlimiz Demirci Köyü açıklarındaki 1. Potansiyel Su Ürünleri Yetiştiricilik Sahasında kurulan Midye ve İstiridye Yetiştiriciliği Tesisi’ne Sinop Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelince inceleme ziyareti gerçekleştirildi. Su Ürünleri Yetiştiriciliği Yönetmeliği uyarınca Fakültemiz tarafından tesis için yapılan Su Ürünleri Yetiştiricilik Belgesi müracaatı kapsamında gerçekleştirilen ziyarette, Midye ve İstiridye Yetiştiriciliği Tesisi yerinde incelenerek denetim raporu düzenlendi. Sinop Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü’nden Su Ürünleri Mühendisi Ümit YILDIRIM, Su Ürünleri Mühendisi Ersin İNCEKARA ve Harita Teknikeri Sezgin BOSTANCI’nın katıldığı inceleme ziyaretine, Fakültemiz Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL ile Seydi Ali Reis Araştırma Gemisi Koordinatörü ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. M. Yeşim ÇELİK eşlik ettiler.