Yüksek Öğretim Başkanlığı koordinatörlüğünde başlatılan “Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi” kapsamında yer alan YÖK Sanal Laboratuvar Uygulaması 2020-2021 eğitim öğretim yılı güz döneminde
18 üniversitede Temel Kimya ve Temel Fizik derslerini alan yaklaşık 15 bin öğrencinin hizmetine sunulmuştur. 2020-2021 eğitim öğretim yılı bahar döneminde ise proje kapsamındaki üniversite sayısı 48’e, uygulamadan yararlanacak öğrenci sayısı da 50 bine yükseltilecektir.

YÖK Sanal Laboratuvar Projesi kapsamında aşağıda yer alan linkte belirtilen üniversitelerde öğrenim görmekte olup üniversitemizin akademik birimlerinin bulunduğu bölgede ikamet eden öğrencilere, üniversitemiz bilgisayar ve internet altyapısı bu amaçla kullanıma tahsis edilmiştir.

YÖK Sanal Laboratuvar Uygulamasından Yararlanan Üniversiteler